Sevärdheter i Faro du inte får missa

Den lilla söta staden Faro på Algarves sydspets är som gjord för en perfekt och avkopplande semester. Under en lång tid har Faro endast varit knutpunkt för vidareresenärer, men allt fler börjar upptäcka charmen med denna lilla pärla som har en touch av Sydfrankrike i sig. Faro är Algarves största stad och det är också hit man flyger om man vill vistas i dessa domäner. Många vet fortfarande inte vad Faro har att erbjuda turister och därför kommer här läsning om några sevärdheter i staden som både kommer att förvåna och samtidigt göra så att man så snabbt som möjligt vill komma tillbaka.

Rio Formosa

Oavsett om man är naturälskare, dykare eller fågelskådare eller helt enkelt bara vill hänföras, så ska man uppsöka naturreservatet Rio Formosa med dess öar och labyrinter som ligger 20 km utanför Faro. Det börjar vid Garrão beach och slutar vid Manta Rota beach. Hit kan man åka med bil, buss eller boka en guidad tur och väl på plats låta sig imponeras av rikedomarna. Flamingos och ormvråkar, färgstarka fiskar och undangömda grottor inne i lagunerna är några av upptäckterna som väntar här. Naturreservatet har ett stort antal våtmarker och fantastiska stränder dit man kan resa med båt för att dyka. Kort och gott ett paradis på jorden!

Arkeologiska museet i Faro

Precis bakom katedralen i Faro, som är ett annat känt landmärke, ligger det arkeologiska museet, också kallat Museu Municipal de Faro. Detta museum är kanske Faros mest intressanta sevärdhet och tillhandahåller en mängd skatter och artefakter från Portugals förhistoriska tidsepok och här kan man även titta på gamla tavlor och keramik med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 200-talet.

Murallas de Faro

I Faros gamla stadsdelar ligger flera gamla ruiner från romartiden som är väl värda ett besök. Murarna upprättades för att skydda staden från inkräktare men har förstörts på grund av en rad jordbävningar i området. Man kan även gå in i de uråldriga byggnaderna och känna av historiens vingslag, bara ett stenkast från stadens centrum.

Igreja do Carmo

I Faro ligger en vacker och lite hemlighetsfull katolsk kyrka som byggdes på 1700-talet. Utsidan är fint dekorerad och ser nästan ut som ett litet slott. Insidan ser ungefär ut som en katolsk kyrka ska se ut men det intressanta med denna plats är att den har ett kapell som är inrett med benrester av munkar som brukade uppehålla sig här. Om man vågar gå in här för att se på skallarna och benen, så kan man garanteras en hårresande upplevelse.

Algarve Live Science Center

För den som gillar vetenskap eller för resenärer som har barnen med sig på resan, kan ett besök på Algarve Live Science Center vara en idé. Detta museum ligger i en omgjord brandstation och fokuserar på livet i havet, energi m.m. Det roliga med museet är att besökarna gärna får använda sina händer för att ta del av föremålen och aktiviteterna här. Perfekt för klåfingriga barn, med andra ord. Roligt och samtidigt en mycket lärorik upplevelse för både stora och små. Museet har även en utsida som kallas för Cicada Gardens där man kan fortsätta upptäcka allt museet har att erbjuda.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*