Faros vackraste stränder

Algarvekusten har fått det prestigefyllda priset som den bästa stranddestinationen i Europa av Europe Travel Awards och flera av stränderna kring Faro har till och med utsetts till världens bästa av TripAdvisor. Så när många andra destinationer stoltserar med en enda strand i toppen briljerar Portugals kust med minst en handfull. Det är helt enkelt en destination för den sol- och badglade som vill uppleva mysiga vikar, fina fiskebyar, god mat, liv och rörelse eller lugn och ro. Här kommer några av de finaste stränderna kring Faro-området.

Praia da Falésia

Så långt ögat kan nå sträcker sig den vackra stranden Praia da Falésia längs kustremsan mellan Vilamoura och Olhos de Agua. Förutom att den är otroligt lång så är den också väldigt bred, 50 meter närmare bestämt. Gott om plats finns det alltså för alla som vill spendera dagen på denna underbara strand med fin, ljus sand. Stranden ramas vackert in av röda, branta klippor vilka har gett stranden dess namn. Falésia betyder nämligen klippa på portugisiska. Här råder en avslappnad stämning och även om utbudet av golfklubbar, restauranger och barer är stort anses detta som ett av de mer rofyllda områdena på Algarvekusten.

Praia da Marinha

Den här stranden har allt man kan önska sig – mjuk sand, branta berg, sluttande klippor, mystiska grottor och valv. Ett kristallklart vatten med ett rikt marinliv blir grädden på moset. Det är inte svårt att förstå varför just den här stranden har fått pryda hundratals resebroschyrer. Stranden i sig är ganska liten men bjuder in till underbart strandhäng, spännande utforskning av grottor och magisk snorkling. Här kommer hela familjen trivas!

Praia da Galé

Även denna strand kantas av dramatiska, gyllene klippor och häftiga stenformationer och bjuder på kilometer efter kilometer av mjuk sandstrand. Det är lätt att bli tagen av de vackra scenerna och det nästan hypnotiska ljudet av vågorna som slår mot klipporna. I båda ändarna hittar man restauranger och toaletter vilket gör det enkelt att spendera hela dagen där.

Praia de Faro

En lite livligare strand nära flygplatsen i Faro är Praia de Faro. Restauranger, barer, butiker och hotell får alla plats ute på den smala halvö som stranden är belägen på. Det gör också att den har två sidor – en mot lagunen och en ut mot havet. Sidan mot lagunen är den mest populära och här ligger färgglada båtar förtöjda tillsammans med vattenskotrar och andra tillbehör för vattensporter. Helt klart en strand som passar hela familjen. Sidan som ligger ut mot havet är även den underbar och pryds av mjuk, gyllene sand och nås lätt från den intilliggande strandpromenaden. Här finns det också ett stort urval av vattensporter så som jetski, segling och vindsurfing.

Praia Vale de Lobo

Detta område ses som ett av de lite finare och mer exklusiva i området. Här trängs lyxiga hotell med fina golfbanor och underbara stränder. Precis framför hotellet med samma namn, The Vale do Lobo, ligger det en vacker, kilometerlång sandstrand omringad av de typiska ockrafärgade klipporna. Är man en inbiten golfspelare kommer man älska denna strand. Bakom den ligger nämligen två av Algarvekustens finaste golfbanor – The Royal Golf Course och The Ocean Gold Course.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*