5 måsten för turister i Faro

Faro är den största staden i Algarve – den populära turistregionen på Portugals sydkust. Här möts man av lugna sandstränder, gamla byggnader och charmiga små fiskebyar med fantastisk mat. Kusten har till och med utsetts till den bästa stranddestinationen i Europa av Europe Travel Awards. Det är helt enkelt en destination med en perfekt blandning av allt man kan önska sig på en semester och det är inte svårt att förstå varför så många väljer att spendera sin lediga tid här. Besöker man Faro finns det vissa sevärdheter man absolut inte bör missa, nedan listas fem av dem.

Cidade Velha

Är man sugen på lite shopping eller att bara strosa runt bland restauranger och caféer är ett besök i gamla stan ett måste, eller Cidade Velha som stadsdelen kallas. Här möts man av rustika kullerstensgator, små butiker och färgglada hus, vilka blir en perfekt bakgrund för de fina semesterfotona. Passa på att testa nationalrätten Bacalhau som betyder torsk på portugisiska och består av just det, torkad torsk eller kabeljo. Till efterrätt kommer en pasteis de nata eller några farturas sitta fint.

Katedralen i Faro

Den romersk-katolska katedralen är inte bara ett landmärke i Faro utan också en fantastisk utsiktsplats där man kan blicka ut över stränderna och lagunerna nedanför. Katedralen byggdes under 1300-talet med tanke att hedra jungfru Maria. Tyvärr har både naturkatastrofer och krig förstört många delar vilket har gjort att det varit tvunget att byggas till eller tas bort en del.

Estadio Algarve

För den fotbollsintresserade är detta en given sevärdhet. Stadion tar emot över 30 000 åskådare och byggdes för fotbolls-EM år 2004. Varje år arrangeras finalen av Algarve Cup här och den fungerar även som hemarena för Gibraltar National Fotboll Team. Även om det inte är den största arenan, arrangeras det här fotbollsmatcher från hela Europa och är en av Portugals mest använda.

Maritima museet

Då Faro är en gammal hamnstad är det ingen överraskning att det också finns ett museum med marint tema. Här kan man skåda gamla föremål och kulturella minnen omringad av havets nyanser blått, grönt och turkost. Man får också lära sig rent allmänt om fiskelivet genom gamla fiskemetoder, sjöfart och redskap. Inträdet kostar inte särkilt mycket och det blir garanterat ett härligt stopp på semestern. Ett skönt avbrott i allt solande och badande, eller kanske under en dag när vädret är lite sämre.

Ria Formosa nationalpark

Ett besök till denna fantastiska nationalpark kommer stilla ditt begär vad gäller allt från stränder och laguner till våtmarker, kanaler och små öar. Även den fågelintresserade kommer få sitt då det går att beskåda mängder av arter här, bland annat ormvråk och flamingos. Nationalparken ligger cirka 7 kilometer från Faro och man kan ta sig dit med bil eller genom att åka på en arrangerad tur. Under besöket kan man få uppleva den vackra naturen på nära håll genom att åka med båt längs de många kanalerna och genom öarna. Det här brukar kallas en av de vackraste platserna i Europa och är inte bara ett besök för djur- och naturälskaren utan även för den som söker en riktigt härlig och avkopplande upplevelse.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*